T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / ULUBEY - Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

25.01.1967 yılında açılan Merkezimiz, İlk olarak İlçemiz Hükümet Konağı Binası 1. katta hizmetlerini yürütmek üzere açılmıştır. Dairemiz 01.06.1994 Tarihinde 5000 Metrekare arsa üzerine Bakanlığımız tarafından yaptırılmış bulunan 11184 Tip Proje Nolu Hizmet binasında halen çalışmalarına devam etmektedir. Merkezi sistemle katı yakıtla çalışan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Bina içersinde Birinci Katta 5 Adet Atölye, İkinci Katta Üç Adet Atölye ve Çok Amaçlı Salon bulunmaktadır. Kurs vb. işlemler okullar, resmi kurumlar ve özel kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılmaktadır.

Görev alanı bakımından; Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yaşam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır.

 

Ayrıca Bakanlığımızca yapılan son değişikliklerle Açık Öğretim Okullarının tüm iş ve işlemleri Merkezimize devredilmiştir. Bu işlemlerde merkezimizde yürütülmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.09.2017 - Güncelleme: 03.12.2019 12:44 - Görüntülenme: 540
  Beğen | 1  kişi beğendi